Uusi johtajuus ja organisaatiot

Päällisin puolin tämä näyttää perinteiseltä esimiesten ja johtajien valmennusohjelmalta. Siihen perinteisyys loppuukin.

Perehdymme mm. ihmisten johtamisen takana olevaan näkemykseen ihmisistä, johtamisesta ja organisoitumisesta. Hyvin nopeasti tulee ilmeiseksi, että 1900-luvun alkupuolen opit toimivat huonosti. Ne kuitenkin helposti tuntuvat ainoilta mahdollisilta tavoilta toimia, koska meidän kaikkien koko oma toimiala tekee samalla tavalla. Kunnes joku tulee ja toimii radikaalisti uudella tavalla ja pärjää.

Valtaosa organisaatioiden kehittämisestä pyrkii löytämään keinoja tehdä paremmin jotain sellaista, mitä ei pitäisi tehdä ollenkaan. Mietitään, millaisilla ämpäreillä vettä saa parhaiten kannettua kaivoon. Sankariksi saattaa nousta se, joka saa hankittua ämpäreitä halvimmalla ja osaa parhaiten kellottaa kipittämistä.

Me teemme asiakkaidemme kanssa jotain ihan muuta. Ihmiset ovat fiksuja, vastuullisia ja aktiivisia toimijoita. Kun lopetamme “motivoimisen”, “sitouttamisen” ja “oivalluttamisen” ja alamme toimia kuten vastuullisten aikuisten kanssa toimitaan (miksei myös lasten, mutta se on jo eri tarina), voidaan asioita tehdä radikaalisti helpommin –  saamme oleellisesti enemmän aikaiseksi vähemmällä äheltämisellä.

Brain-based Coaching Certificate on ollut tähänastisen työurani ehdottomasti vaikuttavin valmennusohjelma. Ohjelman hyödyt näkyvät arkisissa ja jokapäiväisissä asioissa, niin töissä kuin vapaalla. Olen läsnä, kuuntelen ja keskityn sekä pystyn kuljettamaan keskusteluja tuloksellisesti ja ratkaisukeskeisellä tavalla maaliinsa. Osaamisen kehittämisen työtehtävissäni erilaiset coaching-mallit ja esimerkiksi oivaltamisen työkalut ovat päivittäisessä käytössä. Suurin muutos on kuitenkin mindsetin puolella – tästä eteenpäin tiedän kaiken olevan mahdollista! Suosittelen valmennusohjelmaa kaikille, jotka haluavat saada haltuunsa tämän päivän työelämässä vaadittavia erityistaitoja.

Heini Ala-Vannesluoma, People & Culture Professional, Gofore Oyj

Olen koulutussuunnittelija sekä oppimisen asiantuntija ja työkseni kehitän myyntiosaamista organisaatiossamme. Lähdin Brain-based Coaching Certificate -valmennusohjelmaan mukaan ammatticoacheilta saamieni suositusten perusteella. Valmennusohjelma on metodeiltaan kovissa vesissä testattu ja hyväksi havaittu.  Kokonaisuus oli todella hyvä yhdistelmä virtuaalisuutta ja kasvokkain tapahtuvaa interaktiota. Olen käynyt elämässäni kaksi koulutusta, joista voin sanoa niiden olleen elämää muuttava kokemus - tämä oli toinen niistä. Ohjelman myötä minulle aukesi aivan uusi ulottuvuus keskustella rakentavasti asioista ja kontribuoida keskusteluihin.

Petra Wager, Head of Sales Capability Development, Microsoft