Organisaatiosi toimintaympäristö on hyvin nopeasti hyvin erilainen, kuin mitä se on tällä hetkellä. Tämä on lattea itsestäänselvyys.

Organisaatiosi kehittämisen luultavasti pitää myös olla hyvin erilaista, kuin mitä se on ollut tähän asti. Samaa vanhaa nopeammalla kellotaajuudella tuskin toimii pitkään. Ei, vaikka sitä kutsuisi trendikkäillä uusilla nimillä.

Onneksi yhdessä onnistuminen voi olla helppoa ja palkitsevaa, kun muutama keskeinen perusasia on kohdallaan. Tiedämme, mitä nämä perusasiat ovat ja miten niiden kanssa työskennellään yhdessä. Näennäisen pienillä asioilla voi olla yllättävän suuri vaikutus – molempiin suuntiin.

nls_services_icons-teal

Uusi johtajuus ja organisaatiot

Missä kaikkialla sata vuotta vanhat käytännöt ovat vielä voimissaan ja ennen kaikkea: mitä niiden tilalle? Vastaus voi olla yllättävän yksinkertainen ja toimiva.

nls_services_icons-darkblue

Yhdessä onnistumisen taidot

Vaativa ajattelutyö - paineen alla ja yhdessä muiden kanssa - ei oletusarvoisesti onnistu meiltä kovin hyvin. Onneksi meidän on varsin helppo parantaa onnistumisen edellytyksiä.

Asiakkaitamme

Olen koulutussuunnittelija sekä oppimisen asiantuntija ja työkseni kehitän myyntiosaamista organisaatiossamme. Lähdin Brain-Based Coaching valmennusohjelmaan mukaan ammatticoacheilta saamieni suositusten perusteella. Valmennusohjelma on metodeiltaan kovissa vesissä testattu ja hyväksi havaittu.  Kokonaisuus oli todella hyvä yhdistelmä virtuaalisuutta ja kasvokkain tapahtuvaa interaktiota. Olen käynyt elämässäni kaksi koulutusta, joista voin sanoa niiden olleen elämää muuttava kokemus - tämä oli toinen niistä. Ohjelman myötä minulle aukesi aivan uusi ulottuvuus keskustella rakentavasti asioista ja kontribuoida keskusteluihin.

Petra Wager, Head of Sales Capability Development, Microsoft

Brain-based Coaching Certificate on ollut tähänastisen työurani ehdottomasti vaikuttavin valmennusohjelma. Ohjelman hyödyt näkyvät arkisissa ja jokapäiväisissä asioissa, niin töissä kuin vapaalla. Olen läsnä, kuuntelen ja keskityn sekä pystyn kuljettamaan keskusteluja tuloksellisesti ja ratkaisukeskeisellä tavalla maaliinsa. Osaamisen kehittämisen työtehtävissäni erilaiset coaching-mallit ja esimerkiksi oivaltamisen työkalut ovat päivittäisessä käytössä. Suurin muutos on kuitenkin mindsetin puolella – tästä eteenpäin tiedän kaiken olevan mahdollista! Suosittelen valmennusohjelmaa kaikille, jotka haluavat saada haltuunsa tämän päivän työelämässä vaadittavia erityistaitoja.

Heini Ala-Vannesluoma, Gofore Crew Coach, Gofore Oy

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

contact-image